Doğu ve Güneydoğu'da ki Terör mağdurlarının ilk evleri TOKİ'den

TOKİ Başkanı Turan, Doğu ve Güneydoğu'ya 70 bin konut yapacaklarını belirtirken, Diyarbakır'da teslimlerin aralıkta başlayacağına dikkat çekti.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 30 Ekim 2016 02:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doğu ve Güneydoğu'da ki Terör mağdurlarının ilk evleri TOKİ'den

Sosyal yaşam projeleriyle dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapma hedefiyle çalışmalarını sürdüren TOKİ, Doğu ve Güneydoğu Bölgeleri'ndeki vatandaşlara konut teslimine başladı.

Tarihi doku korunacak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, "Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Batman, Erzurum ve Kars gibi illerde yoğun çalışmalarımız bulunuyor. Bundan sonra da 2016-2019 planlamamız çerçevesinde önümüzdeki üç yılda Doğu ve Güneydoğu'ya yaklaşık 70 bin konut yapma hedefimiz var" ifadelerini kullandı. Doğu ve Güneydoğu'da pek çok şehirde sit alanlarının olduğuna değinen Turan, şunları söyledi: "Bu şehirlere konut yaparken bunlara dikkat ediyoruz. Şanlıurfa Viranşehir ve Maşuk'ta yerel mimariyi barındıran ilimizin doğası, tarihi ile uyumlu, ilimize yeni değerler katacak projelerimiz devam ediyor. Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizde, tarihi dokuya zarar vermeden, Adıyaman, Batman, Gaziantep, Mardin ve diğer şehirlerimizde projelerimiz devam ediyor."

Diyarbakır'da teslim zamanı

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde Üçkuyu Mahallesinde birinci ve üçüncü bölgede inşaatı devam eden 795 konuttan 320'isini tamamlama çalışmalarının sürdüğüne değinen Turan, "Böylece Diyarbakır'da inşası devam eden 4 bin 500'ün üzerindeki konutun 320'sini aralık ayının ikinci haftasına bitirip, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına teslim edeceğiz" dedi. Diyarbakır'da 2+1, 3+1 ve 4+1 planında inşa edilen konutların dış cepheleri Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber